Výstava na Bezdězu "Obrazy život a příroda"

 

Výstava: "Obrazy život a příroda" Milena Seidlová, malířka

Na této výstavě jsou mé olejomalby, které vznikly v průběhu několika let. Maluji ráda krajiny, zátiší i lidi. A maluju s láskou, chci, aby mé obrázky potěšily.

Moje celoživotní snažení je, aby každý obrázek měl svoje světlo a stín. Všimněte si prosím, že na konci každého stínu je alespoň proužek světla. A to platí nejenom pro obrazy ale i pro život. Světlo naděje na konci špatných, temných dní svítí každému z nás.

K malování mne již v dětství přivedl můj otec, který také maloval a vytvářel krásné věci z kovu i dřeva. Probudil ve mně zájem o výtvarné umění. To mně ještě více oslovilo při mém studiu v Hořicích  v Podkrkonoší na Střední průmyslové škole kamenické. Město i škola, která tehdy měla svoji vlastní galerii, to bylo prostředí plné soch, výtvarných prvků a lidí, kteří byli  „políbeni múzou“. I já chtěla tvořit…….

Život je ale složitější a tak jsem, jako spousta mých vrstevníků, upřednostnila potřeby a zájmy rodiny a na malování zbylo málo času a také peněz.

Moje první dílka byly akvarely, studie podle obrazů mistrů, také kresby a perokresby.  Od nich jsem se dostala k suchému a olejovému pastelu. Teprve pak jsem začala malovat olejovými barvami. K předešlým technikám se ale ráda vracím. Malovala jsem i folklorní ornamenty  na omítku vinných sklípků. Ukázka jiných technik je na konci výstavy.

Přeji Vám příjemný zážitek a budu ráda za každou reakci. Některé obrázky jsou na prodej, ale ráda splním i Vaše přání a namaluji to Vaše oblíbené místo, květinu, stavbu. M. Seidlová